home Meny close
menu Meny

Pumper og saltvannssystemer

På grunn av enorm pågang er vi utsolgt for mye av Intex. På grunn av lang leveringstid får vi dessverre ikke påfyll av basseng og andre Intex-produkter før til neste sesong.

Hva er forskjellen på de ulike rensesystemene?

Den tradisjonelle filterpumpen er den enkleste formen for rensing av bassengvannet. Den bruker filterinnsats til å rense vannet for rusk og partikler. Filterinnsatsen må jevnlig skylles/byttes ut. I en sandfilterpumpe presses vannet gjennom tynne sandkorn som gir en mer effektiv og ikke minst vedlikeholdsfri rensing av bassengvannet da sanden kun trengs å skiftes ut 1 gang hvert 5 år (sand selges separat i 25 kg sekker). Saltvannssystem sørger for å holde bassenget fritt for alger og bakterier uten å måtte tilsette klor og/eller andre kjemikalier. Saltvannsystemet krever salt i bassengvannet (selges separat i 25 kg sekker).

Hvilket system bør jeg velge?

Generelt anbefaler vi sandfilterpumpe i kombinasjon med et saltvannsystem. Sammen gir dette det reneste bassengvannet og den beste bassengopplevelsen. Da har du et selvgående system som fjerner både rusk og partikler og bakterier og alger uten å måtte tilsette klor eller andre kjemikalier. Bassengvannet bør uansett jevnlig sjekkes for riktig pH-verdi (skal være mellom 7,2-7,4). Sandfilterpumpene kommer i flere ulike pumpestørrelser og hvilken en bør velge avhenger av volum på basseng. Fordelen med å velge en pumpe med større pumpekapasitet er at bassengvannet blir renset på kortere tid. Har bassenget for eksempel et volum på 10 000 liter vil det da si at det tar ca. 2,5 timer å rense hele bassengvannet med en sandfilterpumpe small (4542 l/t). For samme volum vil en sandfilterpumpe large (10 500 l/t) kun bruke rett under 1 time. Det anbefales maks 4 timer på å rense hele bassengvannet. Saltvannsystemene krever pumpe. På produktsidene til de ulike saltvannsystemene står det oppgitt hvilken pumpekapasitet systemet krever. 

Hvilke rensesystemer er kompatibelt med mitt Intex basseng?

Ved å bruke adapter er i utgangspunktet alle systemer kompatibelt med alle Intex basseng. Det er allikevel noen basseng systemene er mer egnet med enn andre. Intex-bassengene har to ulike dimmensjoner på koblingen, 32mm og 38mm. Dette står oppgitt på produkstiden til hvert basseng hvilken kobling det har. Hovedregelen er at bassenger opp til 457 cm i diameter har 32 mm kobling, mens basseng større enn dette har 38 mm. Alle sandfilterpumper og saltvannsystemer kommer med 38 mm kobling og er derfor kompatible med alle større Intex-basseng. Ved bruk av Intex Adapter B (38-32mm) kan du imidlertid koble til systemene også til mindre Intex-basseng med 32 mm kobling. 

Kan jeg koble til varmeelement til mitt Intex basseng?

Varmeelementet er best egnet til bruk på mindre basseng, som bassengene i Easy Set, Metal Frame og enkelte av Prism Frame-bassengene. Varmeelementet varmer opp ca. 3500 liter 5 grader på ca. 12 timer. Varmeelementet kan også kobles til større basseng ved bruk av Intex adapter A, men effekten vil avta desto mer volum på basseng. Varmelementet anbefales til basseng opptil 16805 liter. For å unngå varmetap, anbefales det å bruke Intex soldekke (selges separat).

Fant 27 produkter
per side
Asc
Fant 27 produkter
per side
Asc